Hur lång tid tar det att sätta på ShoeSecure? 
Svar: Det tar en van användare två och en halv minut att sätta på ShoeSecures och vanliga boots. 

Med lite övning 35 sekunder per brodd, brodd och broddhål bör vara rena.
 

Hur länge räcker ShoeSecures? 
Svar: Muriel Culqohouns (ShoeSecures uppfinnare) häst, Banjo, har haft samma par ShoeSecures

åtminstone 6 dagar i veckan i över 5 månader och de är fortfarande i fint skick. Banjo skos om var

femte vecka.


Är det svårt att veta var hålen i ShoeSecures ska borras?
Svar: Följ instruktionen för tillpassning noga. Din hovslagare använder ögonmått när hålen borras i de nya

skorna för att få dem på samma ställe som på de gamla. De flesta hovslagare har ett gott öga för att bedöma avstånd och lyckas därmed bra med att få hålen på samma plats. Befintliga skor kan också användas som mall för att märka ut rätt plats på de nya skorna. Dessutom kan hålen göras något större för att tillåta mindre positionsändringar.


Varför rekommenderas det att använda boots tillsammans med ShoeSecure?
Svar: Ett välkänt faktum är hästar åsamkar sig själva många skador när de är ute i hagen. Därför är det bra med extra skydd, även när det är mycket vått eftersom det också kan förebygga mugg. Det är viktigt att hålla hästens ben så torra som möjligt och att sätta på rena boots när hästen släpps ut.


Skaver ShoeSecure mot hästens ballar och karleder?
Svar: Korrekt tillpassade ShoeSecures skaver inte på hästen eftersom de inte rör sig, som vanliga boots. Hästskon håller ShoeSecures stilla. ShoeSecures håller de vanliga bootsen borta från direktkontakt med ballar och karleder så att risken för skav blir mindre. Det är viktigt att hålla ShoeSecure och alla andra boots så rena som möjligt.


Kommer det att fastna lera och stenar inuti ShoeSecure? 
Svar: Om ShoeSecure är nära tillpassade bakpå hoven är risken liten för att saker kommer in, dessutom förebygger de vanliga bootsen detta. Om hästen går i en mycket lerig hage kan lera komma in i botten och inuti ShoeSecure men detta orsakar inga problem. Hästen skulle stå i lera även utan ShoeSecure, men med ShoeSecure trampas inte skorna av!

 


Passar ShoeSecures med alla typer av sjukbeslag? 
Svar: Det finns ett otal olika sjukbeslag, så det är viktigt att diskutera detta tillsammans med din hovslagare. Anpassning till vissa kan göras genom att urholka insidan av ShoeSecures bakkant. Fråga din hovslagare!


Det är svårt att få brodden igenom ShoeSecure, kan hålen förstoras? 
Svar: Ja, men säkerställ först att hålen har borrats igenom ordentligt och inga små gummibitar eller ojämna kanter hindrar brodden från att gå igenom. Om det ändå går trögt, kan hålen i ShoeSecure ökas på upp till 13 mm för att brodden ska sitta säkert. Var noga med att inte göra hålen för stora.


Min häst har väldigt platta hovar och baksidan på ShoeSecure ser hög ut, kan man trimma till baksidan?
Svar: Rådfråga först din hovslagare, men det går att trimma till baksidan med en mycket vass kniv. Iakttag normal försiktighet vid användning av knivar!
 

Går det att rida med ShoeSecure? 
Svar: Tester pågår i dagsläget, bland annat genom att prova produkten under terrängritt. När dessa tester är klara kommer resultatet att finnas på websidan.

 

Jag har tappat bort tillpassningsinstruktionen, kan jag få en ny? 
Svar: Tillpassningsinstruktioner och hovslagarbroschyr finns att ladda ned från www.shoesecure.com eller maila till info@stocksten.se så skickar vi en ny!

ShoeSecure: Frågor & Svar 

Kontakta oss!

info@stocksten.se

  • facebook

Följ oss!

 

© 2013 Stock & Sten Hästsport.